Nieuws van de Bodycoach

Water, hoe belangrijk is het voor ons?

Water zorgt voor de absorptie van voedingsstoffen, het verwerken van afvalstoffen, celactiviteit en is nodig om in leven te blijven. Naast al deze zaken zorgt het drinken van voldoende water ervoor dat het hongergevoel verminderd en je niet snel ‘grijpt’ naar zoete dranken.
Maar pas op, teveel water drinken kan voor problemen zorgen.

Teveel water drinken in korte tijd kan leiden tot watervergiftiging. Door de grote waterinname ontstaat er een tekort aan zouten en andere stoffen in het bloed waardoor de druk in de lichaamscellen stijgt. Er treden problemen op in de hersenen en ook in andere organen kunnen problemen ontstaan.

Welke hoeveelheid water is verantwoord?
Het drinken van 2 liter water per dag is voldoende en verantwoord. Meer mag natuurlijk maar let er vooral op dat je dit niet in een korte periode drinkt maar verdeeld over de hele dag.

Zie ook:

Teveel water drinken is gevaarlijk


https://nl.wikipedia.org/wiki/Waterintoxicatie
https://www.dokter.nl/.../616-redenen-om-meer-water-te-drinken

Zalm gegaard in folie om van te smullen!

Super gezond en ontzettend lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

zalmfilet van 150 gram
2 theelepels olijfolie + 2 eetlepels
zout en peper
3 tomaten in blokjes
2 sjalotjes, fijn gehakt
2 eetlepels vers citroensap
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gedroogde tijm

Hoe maak je het:

Verhit de oven op 200 graden. Besprenkel de zalmfilets met 2 theelepels olijfolie, zout en peper. In een kom meng je de tomaten, sjalotjes, 2 eetlepels olijfolie, citroensap, oregano en tijm.
Plaats de zalmfilet met de geoliede kant op een stukje folie. Vouw van de folie een soort bootje. Verdeel het tomatenmengsel over de zalmfilets en vouw het pakketje nu helemaal dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat in de oven en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar.

Smullen maar!
Met dank aan https://www.kookfans.nl/